tisdag 8 mars 2011

Hipp hipp hurra och hallå!

1-årskalas och premiär för lilla mig här på bloggen.

Men... Vem är jag då? Och VAD gör jag här? Det ska jag försöka reda ut lite snabbt och kort. Eller kort, jag är väl inte den som uttrycker mig kortfattat i saker, men jag försöker.

Mitt namn: Malin Johansson ung -79á som har fastnat för detta med scrap & sånt.
Har precis börjat som inspiratör åt Dala scrap & sånt och innan jag fick frågan visste jag knappt vad det var. Men när frågan kom är det med stor glädje och ära jag axlar den rollen. Att sedan bredda min uppgifter med att bli skribent här känns, på ren svenska, skit kul!

Jag har scrappat sedan 2003 då jag gjorde inbjudningskort till det stundande bröllopet. Under lång tid var det bara kort jag gjorde, vågade mig inte på något annat. Men 2010 gick jag med i Papperkraftsverkstan och där vågade jag pröva nya projekt. Nu gör jag både Lo´s, kort och alter.
Canvas och vinbox är väl de största utmaningarna än så länge.

Men ärligt... Egentligen kan jag inte ett skit! Jag bara gör- tittar, testar och utmanar mig själv. Ibland blir det sånt jag faktiskt känner mig nöjd med, men mycket hamnar även i papperskorgen.
Och det är om detta jag kommer att skriva om här. Ni kommer att få ta del av lyckade och misslyckade projekt, höra mig fundera och spekulera över tekniker och annat.
Självklart hoppas jag kunna inspirera eller, om inte, bjuda på ett skratt eller ryck i mungipan.

Ett av mina "pröva-på" projekt är denna lilla grattismus. (Stämpel från stampavie) För ett år sedan såg jag en demo av aqua ProMarker och blev nyfiken.
Efter att ha fått dessa pennor i födelsedagspresent är det inte många gånger jag vågat mig på använda dem. Men jag vet ju hur snyggt det kan bli, så... I dag spottade jag i nävarna och plockade fram pennor och stämpel. Och visst har jag mycket att lära, men tillsist blev musen färglagd. Visst blev stämpeltrycket dubbelt på vissa ställen, blandad färg tog slut innan jag hade målat allt och hur 17 färgar man grädden vit???
Fast för att vara tredje motivet som jag färglägger med dessa pennor godkänner jag den och lägger ut den.

Och så var det de här med kortfattat... Jag får öva vidare helt enkelt ;)

Ja må du leva, Dala Scrap & sånt, i många många år!!!!

3 kommentarer:

 1. Alla gör vi våra misstag i början. Att våga dela med sig av dem är storsint och komiskt. Dessutom så vet jag att misstag oftast leder till snygga resultat i slutändan. Jag är så glad över att du ville åta dig detta uppdrag!

  Välkommen Malin!

  SvaraRadera
 2. det ser jättebra ut härifrån :) och inte kasta något i papperskorgen ;)

  SvaraRadera
 3. Tack Kasia!
  Nöjet är helt på min sida :)

  Å tack Julia. Jag lovar att inte kasta något som möjligen kanske eventuellt i brist på annat skulle kunna användas ;)

  SvaraRadera