tisdag 12 april 2011

väskkort

Att ge kort i samband med olika högtider, bemärkelsedagar eller bara-för-att är alltid lika roligt. Och blir alltid lika uppskattat.
Men ibland vill man ha lite variation och jag blev förälskad i detta väskkort, och alla tänkbara varianter man kan göra.

Hoppas ni oxå gillart :)

Jag börjar med ett papper som är ungefär dubbelt så långt som det är brett, ett stadigt är bra.
Vik pappret på mitten, med det som ska bli utsidan inåt, dvs räta mot räta. Vänd sedan pappret och ca 1,5 cm från det första viket ( på båda sidor om det ) viker du igen. När du viker upp sidorna ser det ut som ett stort W. Skär sedan av en remsa från den ena sidan om W´t, på den andra sidan viker du ner "locket".

Ungefär såhär bör väskan se ut då du vikt ihop den. Här kan du sedan exprimentera med formen på väskan, raka eller rundade sidor till exempel. Formen på locket kan du variera genom att klippa valfri form på ett mönstrat papper som du sedan fäster på det vikta locket.

                                                                                          
Ja, när du nått hit är det bara att gå lös med mönstrade papper och underbara dekorationer. Som handtag kan du välja papper, band eller kanske en gammal halskedja. Som jag alltid säger, det är bara fantasin som sätter gränser.

Ett tillägg gjort av Katarzyna;

Då jag lagt beslag på Malins ursöta väskkort så kommer här ett tillägg i hennes inlägg med kort på hennes färdiga väska.

De mönstrade papperet är från My Mind´s Eye "Alfabet soup" och så även bradsen. Stämpeln är Malins privata. Observera även att den urgulliga rosetten är av papper!

1 kommentar:

  1. Ett härligt väskkort! Jag plockar med mig lite ideer hem till Pysseltorpet.
    Ingela G http://pysseltorpet.blogspot.com

    SvaraRadera