tisdag 12 juli 2011

Sommar sommar sommar...

Återigen motarbetar tekniken mig :( Att ladda upp bilder vill min dator INTE göra. Inte för att jag har något ny producerat att dela med mig av men ändå...
Därför återgår jag till mitt svamlade ;)

Flera frågor har dykt upp i mitt lilla huvud de senaste gångerna jag har pysslat. Men dess värre desto färre svar. Jag har försökt löst problemen/utmaningarna utan att vara helt nöjd med resultatet.
Därför släpper jag frågorna här, mitt i mitt spontana svammel, för att se om kanske någon av er besökare sitter inne med visdom, kunskap och erfarenheter nog att göra mig klokare :)

# Hur får man det som ska vara vitt på ett stämpelmotiv snyggt vitt?
Lämnar ni det ofärgat eller använder ni någon bra vit penna/teknik?
Jag brukar lämna det ofärgat om jag stämplat på ett riktigt vitt papper, men finner det ganska platt i slutändan.

# När man gjort en kortvikning, där man beigat en hel del, hur 17 gör man en snygg lagning om pappret brister i en vikning?
Här har jag bland annat försökt att limma band på bägge sidor över "viket". Resultatet blev snyggt för ögat men försvårade sedan själva vikningen.

# Å hur prioriterar man sina inköp? Jag vill ju ha ALLT ;)
Som detta set där man själv, med önskat papper eller minifoto, kan göra sina egna Brad´s. Aldrig mer blir det svårt att hitta matchande brad´s och använder man dem dessutom då man gör sina egna blommor... Ja då är man "home safe"!

Som tillexempel denna läckra färgkombination (av min drog) Glimmer Mist. Tänk vad dessa glimrande skimrande färger kommer framhäva sommarens alla badfoton.

Som tillexempel denna Xcut-Super trimmer skärmaskin som har en linjal som inte nöts bort av flitigt användande.
Oj oj oj, ja att sätta sprätt på slantarna är ju inga problem ;) Ett annat sätt är att åka på semesteräventyr med familjen. Å i morgon far jag och min familj till Kolmården, för att titta på djur tror alla, men jag far dit för att fota lite nya kort till höstens scrappande ;)

Ha det bäst!
// Malin

3 kommentarer:

  1. För att svara på din fråga om vitt på stämpelmotiv brukar jag köra med blendern på det vita. Ger en liten nyansskillnad på det vita, knappt märkbar men det känns inte lika platt. Funkar på små ytor, tex vingar mm.

    SvaraRadera
  2. Det ska jag prova nästa stämpelomgång :)

    SvaraRadera
  3. Eller lite ljusgrå just där vingarna börjar från kroppen ( om vi snackar vingar då) och sedan blenda på av attan så det blir en skugga. För övrigt tror jag att jag snart kan´titulera mig blendermästare så mycket youtubeklipp jag kollar på om hur/var/när med den däringa pennan.

    SvaraRadera