måndag 8 augusti 2011

Titt ut där!

Hejsan!
De här korten har jag tänkt scrappa länge nu. Men jag har haft svårt att bestämma mig för vilka papper jag ska använda.
Den lila bodyn med fåglar har sonen fått ärva av storasyster, och de flesta papper som matchade kändes lite för tjejiga.
När jag packat upp mina scrapsaker på tv-bordet och glott på mina foton en stund kom jag ändå fram till att det var de här bilderna som ville scrappas. Jag vet inte om det var den minst sagt usla belysningen som gjorde pappersvalet lite lättare, men den här gången blev jag nöjd. Efter lite plockande fram och tillbaka hade jag en mix jag gillade. Jag har använt My little shoebox - Imaginary friends "Roar" som bakgrund, My minds eye - Alphabet soup boy "Zoofari" som stor fotomatta bakom alla foton, ett diecutpapper som sticker fram bakom från Making memories som tyvärr är slut (men det finns liknande die cut-papper här) och stickers (privata, men det finns andra varianter här). Stickers är verkligen superbra om man vill ha snygga, men inte så "tjocka" dekorationer på sidan. Du hittar fler här. De stora siffrorna är privata, liknande hittar du här. Titeln är skriven med små bokstäver från Glitz.

Ett till skäl till att fotona blivit liggande ett tag är att jag ville få med hela tittut-sekvensen, men jag hade inte helt klart för mig hur jag skulle lägga upp det. Det här fungerade bra, trots att bild tre kanske borde vara till höger om bild två. Men jag ville inte att Albin skulle "titta ut" från sidan, så jag la upp bilderna så här i alla fall.
Jag distressade "zoofari"-pappret med min edge scraper. Det måste vara ett av de mest prisvärda verktyg som finns. Billig, lätt att använda när man tränat lite och så blir det jättefint när man skrapar loss. Tycker jag i alla fall.
Jag la det på bakgrundspappret och måttade hur mycket av die cut-pappret jag ville ha synligt. Det skar jag till i lämpligt stora bitar och satte fast innan jag fäste zoofari-pappret med distanskuddar.
Rubriken skrev jag på en sticker som jag skar i två delar. Titel-delen stoppade jag in lite under foto 3 och lät titelrutan gömma en hög tallrikar som stod på diskbänken. För ibland är det ju så att man inte bara fångar det fantastiska på kort utan även den lite för röriga vardagen också. Den värsta vardagsröran kan man ju få dölja, eller hur ;-)
Den kvarvarande "skräpbiten" hade jag tänkt spara till en annan gång. Men så kom jag på att den såg ut som överdelen på en tab.
Jag hade ett fjärde foto som inte fick plats på layouten, men så slog det mig att den kunde få vara dold bakom zoofari-pappret. Jag fick pilla upp pappret och göra en ficka av distanskuddar där fototagen fick plats. Så nu finns det en tittut-bild också :-D
Jag fäste en lila öljett (privat) och en liten bit orange band som jag sparat från ett par bebisbyxor (ni vet de där irriterande banden som håller kläderna på galgen i affären). Jag fick limma lite på baksidan av tagen för att få bandet att sitta kvar. Jag limmade lite på ändarna på banden för att de inte ska remsa sig.
Så här ser hela sidan ut när man drar upp tittut-bilden. Bandet kommer att sticka upp lite ur plastfickan i albumet.
Den här sidan känns klar, möjligtvis sätter jag några självhäftande pärlor på väl vald plats, men jag tror faktiskt inte det. Enkel, snabbscrappad och fin.
Ha det bra och scrappa på!
/Aina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar